Logo

 

Mervi Niemi

koulutussuunnittelija, eläintenkouluttaja (EAT)

p. 050 375 5615
etunimi.sukunimi@elainkoulutuskeskus.fi

Eläinten kouluttamisen saralla parhaita kouluttajia ovat olleet eläimet, joita olen elämäni aikana kohdannut. Erityisen kiinnostukseni kohteena ovat koirat ja hevoset, vaikka kokemusta muidenkin eläinlajien kouluttamisesta on.

Tietoa ja osaamista olen ehtinyt 25 harrastusvuoden aikana hakea lukuisilta yksittäisiltä luennoilta, sekä koulutustekniikan kursseilta eli ns. kanakursseilta. 

Mervi Niemi

 

Koiraurheilulajeista osaamiseni keskittyy suojelun eri osa-alueiden ja hajutyöskentelyn kouluttamiseen. Nykyiset käsitykseni hajutyöskentelyn kouluttamisesta lähti vuonna 2006 HundCampukselta Ruotsista. Tämän jälkeen oppia on tullut ammennettua monista alan ammattilaisten erikoistsintäseminaareista (mm. Juha Pasanen, Ilkka Hormila, Esa K. Viitala, Adee Schoon, Ruud Haak, Paola Prada). Koska haluan saavuttaa kokonaisvaltaisen ymmärryksen koirasta eläimenä, olen suorittanut  Taitotalolla (ent. Amiedu) koirahierojaopinnot, sekä pyrkinyt perehtymään myös ruokintaan ja valmennusfysiologiaan.

Hevosta olen opiskellut oman hevosen kanssa lähinnä Tuire Kaimion ja Sanni Bachmannin (Ratsastusakatemia) kursseja käyden.

Ammatillisen osaamiseni perustan muodostaa aikuiskasvatustieteen opinnot; kasvatustieteiden kandidaattina olen saanut pedagogiset valmiudet sekä suunnitella kursseja että opettaa. Vaikka olenkin "vain" kandi, olen tehnyt pro gradu -tutkielman organisaatioiden kehittämisestä. Eläinalan yrittämisen ja yritystoiminnan koen mielenkiintoisena haasteena, jossa pyrin kehittämään itseäni jatkuvasti. Suoritin yrittäjän ammattitutkinnon vuonna 2019 ja luennoin myös yritystoiminnasta ja työn kehittämisestä.

Ammatillisen koulutuksen puolella olen kehittänyt asiantuntijuuttani suorittamalla Amiedussa vuonna 2011 eläintenhoitajan ammattitutkinnon, osaamisalana eläintenkouluttaja. Eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon (eläintenkouluttamisen osaamisala)   suoritin 4/2021. Pakollisen osan lisäksi suoritin valinnaisen osan "Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta". Näyttötutkintomestarin koulutusohjelman suoritin Haaga-Heliassa 2009, ja olen siis näyttötutkintomestari. Koulutus antoi pätevyyden näyttötutkintojen kehittämiseen, järjestämiseen ja ammattitaidon arviointiin ja toiminkin näyttötutkintojen arvioijana lähinnä pääkaupunkiseudulla. Kesällä 2018 olin työryhmässä, joka suunnitteli eläintenkouluttajille erikoisammattitutkinnon perusteet. Ensimmäinen ryhmä eat-opiskelijoita aloitti marraskuussa 2019 Taitotalolla (ent. Amiedu) ja olin tuossa ryhmässä sekä yhtenä opiskeljana että opettajana.

Eläinten käyttäytymisen ja kouluttamisen tutkimus kulkee tällä hetkellä valtavin harppauksin eteenpäin. Tällä on vaikutus myös kouluttamisen tekniikoihin ja ylipäätään siihen, minkälainen suhde ihmisillä on eläimiin. Osallistuminen kansainvälisiin seminaareihin ja kursseihin on minulle tärkeä keino pitää osaamistani ajan tasalla. 

Yhdistystoimintakaan ei ole vierasta; olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen, sekä toimin Nose Work Finland ry:n puheenjohtajana  sen kaksi ensimmäistä toimintavuotta 2015 ja 2016.

 

Saamaani palautetta syksyn 2017 luennoilta: 

"Paikan päällä on todella laadukkaat luennot jotka helppo ymmärtää."
"Mahtava tyyli opettaa."
"Mervi on loistavan suorasukainen. Puhuu asioista oikeilla nimillä. Opetusta helppo seurata :) "
"Kiitos hyvistä luennoista, hyvä ja hauska tapa luennoida, sekä paljon käytännön esimerkkejä!"
"Plussaa runsaasta videomateriaalista ja hyvistä käytännön esimerkeistä teorian tukena!"


Opiskelu

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirjeemme

Yhteystiedot

Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy

Y-2102991-0


Mervi Niemi

 Mervi Niemen esittely

 050 375 5615

 mervi.niemi @ elainkoulutuskeskus.fiSocial

Asiakaspalvelut

 050 375 5615 (Mervi Niemi)

 asiakaspalvelu @ elainkoulutuskeskus.fiTALOUSHALLINTO

Tmi Tili-Tenhovalo,
Anne-Mari Tenhovalo

Hommaksenkuja 4 C,
02430 Masala

 044 996 7490, fax (09) 884 5287

 tilitenhovalo @ gmail.com

© Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy | ♡ with love & design by adovet oy