Logo

 

Kiltalaiset esittäytyvät

Eläinkoulutuskeskuksen www-sivuilta löytyy juttusarja, jossa esitellään Eläinkouluttajakiltalaisia. 

Mistä he tulivat ja miksi? Mitä he oppivat? Missä he ovat nyt?

Eläinkouluttajakilta on Eläinkouluttajakillan jäseneksi liitetään automaattisesti Eläinkoulutuskeskuksen koulutusohjelmien  perusopinnot vähintään arvosanalla 3 (hyvä) suorittaneet. Kokonaisarvosanan lisäksi katsotaan myös modulin 1 "Eläinten oppiminen ja kouluttaminen" lopputehtävän arvosanaa, jonka tulee olla vähintään 3. 

 

Piia Collan: "Eettisyys, omien taitojen ja osaamisen tunnistaminen, asiakaspalvelu, ihmisten kohtaaminen ja jatkuva itsensä ja ammattitaitonsa kehittäminen - opiskelu antoi ohjenuoria eläinkouluttajan työn tekemiseen."

 

1. Milloin suoritit perusopinnot ja mahdolliset syventävät opinnot (mitkä ne olivat)?

Suoritin perusopinnot ajanjaksolla 2015-2018 osissa, kuten perusopinnot on mahdollista joustavasti suorittaa. Suunnitelmissa on lähiaikoina suorittaa Eläinkoulutuskeskuksessa myös ”Käytöshäiriöiden anatomia” -verkkokurssi.  Lisäksi suunnittelen parhaillaan yrittäjän oppisopimuksena eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittamista. Käyn myös ahkerasti kaikenlaisilla luennoilla kehittääkseni ammattitaitoani ja haastaakseni itseni omaksumaan uutta tietoa ja pysymään ajan tasalla.

 

2. Miksi hakeuduit opiskelemaan Eläinkoulutuskeskukseen? Mikä oli tavoitteesi opiskelun suhteen?

Kiinnostuin aloittamaan opiskelun espanjanvesikoirani Pöystin myötä. Vaikka minulla on ollut koiria aina, vasta Pöystin tullessa intouduin koulutusasioista kunnolla. Aluksi halusin opiskella teoriatietoa tukemaan käytännön taitojani Pöystin kanssa ja siitä se sitten lähti. Perusopintoihin mennessä oli kyse jo tähän nykyiseen ammattiini opiskelusta.


3. Minkälaisia valmiuksia opiskelu sinulle antoi?

Opinnot ovat antaneet minulle todella vahvat perustaidot työskennellä koiraperheiden ja koirakoiden kanssa. Opintojen vaativuus oli erittäin positiivinen yllätys. Koen, että todella sain ammattitaitoa opiskellessani. Lisäksi kaikki aiemmat opinnot ja työkokemus ovat hyödyksi nykyisessä työssäni. Tiettyjä ohjenuoria Eläinkoulutuskeskukselta on jäänyt mieleen ihan superpaljon. Sellaisia, joiden pohjalta tätä työtä on erittäin hyvä tehdä. Mm. eettisyys, omien taitojen ja osaamisen tunnistaminen, asiakaspalvelu, ihmisten kohtaaminen ja jatkuva itsensä ja ammattitaitonsa kehittäminen. ”Mitä enemmän luulet tietäväsi, sitä vähemmän oikeasti tiedät.”


4. Mitä muuta hyötyä opiskelusta oli?

Elämäni muuttui täysin opiskelun myötä. Vaihdoin alaa, aloin yrittäjäksi ja teen aivan uusia asioita. Olen todella onnellinen ja ihmettelen vielä itsekin, miten hienosti kaikki sujui ja sujuu. Teen unelmatyötäni menestyksekkäästi. Yrittäjyys on sitten lisäksi tuonut sitten aivan omia uusia ihania haasteita ja uuden oppimista.  


5. Mitä teit opiskelujen jälkeen ja mihin tuo tie sinut vei? Toimitko nykyään esim. eläinalan yrittäjänä tai oletko keskittynyt harrastuslajien kouluttamiseen tai jotain muuta?

Jo opintojen aikana työskentelin paljon koiraperheiden kanssa. Tämä työ lisääntyi koko ajan ja ennen opintojen päättymistä työskentelinkin päätoimisesti kevytyrittäjänä Koirapalvelu Collan nimellä. Nyt olen jo ihan ”oikea” yrittäjä ja ylpeä siitä. Teen monipuolista työtä koirakoiden ja koiraperheiden kanssa. Tarjoan mm. kursseja, tunteja ja yksityisopetusta niin lapsille kuin aikuisille. Kotikäyntejä, apua koiraelämän haasteisiin ja luentoja. Lisäksi pyöritän omaa VIP-kotihoitolaa ja trimmaan espanjanvesikoiria. Tarjoan räätälöityjä palveluja koiraperheille.

Tutustu lisää Piian yritykseen täällä
Löydät Koirapalvelu Collanin myös Instasta ja Facebookista.

 

Eläinkouluttajakillasta ovat esittäytyneet myös:

Jonna Korpela
Riikka Kokkonen
Sanna Helenius
Elina Kestilä-Kekkonen
Sanna Rojola
Vuokko Väyrynen
S
aara Uljas


Opiskelu

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirjeemme

Yhteystiedot

Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy

Y-2102991-0


Mervi Niemi

 Mervi Niemen esittely

 050 375 5615

 mervi.niemi @ elainkoulutuskeskus.fiSocial

Asiakaspalvelut

 050 375 5615 (Mervi Niemi)

 asiakaspalvelu @ elainkoulutuskeskus.fiTALOUSHALLINTO

Tmi Tili-Tenhovalo,
Anne-Mari Tenhovalo

Hommaksenkuja 4 C,
02430 Masala

 044 996 7490, fax (09) 884 5287

 tilitenhovalo @ gmail.com

© Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy | ♡ with love & design by adovet oy