Hyvä paha viretila

Koiran viretilaa tarkastellaan yleensä siitä näkökulmasta, että onko sitä liikaa tai liian vähän ja kuinka ohjaaja voi säädellä viretilan määrää. Määrän lisäksi Jari Kantoluoto tuo luennollaan viretilan tarkasteluun myös sen laadun.

Koira voi olla innostunut ja hyvällä tavalla korkeassa vireessä, tai se voi olla ei-toivotulla tavalla turhautunut tai stressaantunut korkeassa vireessä. Ongelmana voi olla myös se, että koira suuntaa korkean vireen väärään kohteeseen ohjaajaan päin keskittyneen työskentelyn sijaan.

Viretilan määrään ja laatuun vaikuttavat sekä koiran sisäiset tekijät että ulkoiset ärsykkeet. Luennolla tarkastellaan mitä nämä eri tekijät ovat ja pohditaan keinoja muuttaa viretila sellaiseksi, että koira toimii tilanteen kannalta optimaalisessa viretilassa ja suuntaa vireen haluttuun käytökseen.

Luento sopii kaikkien lajien harrastajille ja luennolta saa eväitä myös arjen haasteellisten tilanteiden hallintaan.

Tätä luentoa et ole ennen kuullut, sillä se on ensimmäinen laatuaan!

Aika: pe 15.11.2019 klo 18-21

Tila: Karapellontie 4 Cb, Espoo

Jari Kantoluoto - esittely

Harrastustukset: Palveluskoiraurheilu - suojelu

Kouluttanut 4 saksanpaimenkoiraa IPO3 luokkaan arvokisatasolle SM tai MM-tasolle.
Saksanpaimenkoiraliiton pätevöimä maalimies vuodesta 2004.
Saksanpaimenkoiraliiton maalimieskouluttaja 8 vuoden ajan.
Saksanpaimenkoirien ominaisuusarvioija
Eläintenkouluttaja (AT)

Luentoja ja koulutusta ympäri Suomea ja ulkomailla mm Virossa, Tanskassa ja Japanissa kaikkien harrastuslajien harrastajille mm. agilitystä, tokosta ja koiratanssista suojeluun ja metsästyslajeihin. Lisäksi kolutusta ja koulutusyhteistyötä poliisikoira-, rajakoira- ja sotilaskoiraohjaajien kanssa mm. Poliisikoirakoulun peruskurssien kouluttajana ja suojelukouluttajana.

Koulutus perustuu oppimisteorioihin, tieteeseen ja omaan kokemukseen. Erityisosaaminen viretilan, motivaation ja stressin kouluttamisesta ja niiden hyödyntämisessä mm. tottelevaisuuden ja korkeisiin motivaatioihin perustuvan hallinnan rakentamisessa.

Hyvä paha viretila

Jari Kantoluodon uudella luennolla tarkastellaan viretilaa paitsi määrällisesti, myös laadullisesti.

Perjantaina 15.11.2019 klo 18-21

Hinta: 37,00€ (sis. alv %)