Logo

 

WEBINAARI: ERIKOISETSINTÄKOIRIEN KOULUTTAMINEN


LA 19.9.2020 KLO 10-15

Tervetuloa oppimaan erikoisetsintäkoirien kouluttamisesta ja kouluttajan työstä kolmen huippuammattilaisen johdolla omalta kotisohvaltasi käsin!

 

klo 10-11.30

Hyvän etsintäkoiran ominaisuudet - Juha Pasanen

Juha Pasanen käy puheenvuorossaan läpi minkälaisia ominaisuuksia hyvältä etsintäkoiralta edellytetään ja pohtii miten erikoisetsintäkoirien ominaisuuksia voi arvioida ja missä vaiheessa (pentu/aikuinen koira). Juha tuo esille myös kokemuksiaan perimän ja opitun vaikutuksesta vaadittaviin ominaisuuksiin. Luennolla tarjotaan työkaluja sekä oman koiran ominaisuuksien arviointiin että siihen, miten ohjaaja voi vahvistaa heikkouksia ja toisaalta miten koiran vahvuuksia voi käyttää hyväksi.  
 

klo 11.45-13.15 

Pennusta erikoisetsintäkoiraksi - Tero Väänänen

Tero Väänänen luo puheenvuorossaan silmäyksen siihen, minkälaisia asioita/käytöksiä erikoisetsintäkoiralle tulee kouluttaa pitkällä tähtäimellä. Luento keskittyy tulevan työ-/kilpailukoiran ensimmäiseen elinvuoteen: mistä taidoista pennun kanssa aloitetaan ja videoiden avulla tarkastellaan myös miten Tero lähtee näitä käytöksiä kouluttamaan.

 

klo 13.30-15 

Erikoisetsintäkoiran kouluttajan työ - Ibolya Gáti

Ibolya Gáti tarkastelee osuudessaan sitä, minkälaisia työtehtäviä kansainväliset koulutusprojektit pitävät sisällään lähtien koirien valinnasta aina niiden luovutukseen kohdemaassa. Kuulijat pääsevät kurkistamaan esiripun taakse: minkälaisia ovat työviikot ja –päivät sekä ohjaajalle että koiralle henkisesti ja fyysisesti kuormittavissa olosuhteissa. Ibolya tarkastelee myös sitä, minkälaisia ominaisuuksia, tietoja ja taitoja (nais)kouluttajalta työssä edellytetään.
Ibolyan osuus on englanniksi, ei tulkkausta.


 

WEBINAARIN ALUSTANA ON ZOOM. Jos osallistut mobiililaitteesta, tulee sinun ladata Zoomin appi.

Webinaarin osanotto livenä, luentoja ei ole mahdollista katsoa/ostaa tallenteena. 

 

TUTUSTU LUENNOIJIIN

 

Ibolya Gáti

Ibolya työskenteli 17 vuotta Unkarin poliisissa, jossa hän aloitti hajuerottelun kouluttamisen 10 vuotta sitten. Poliisina työskennellessään hän koulutti koiria myös voimankäyttöön ja jäljestämiseen. 

Vuosina 2013-2014 hän osallistui Frontexin partio- ja erikoisetsintäkoirien kouluttajakurssille. Opettajat ja kurssi muuttivat Ibolyan käsitykset koirien kouluttamisesta. Sittemmin hänet sertifioitiin myös EU:n rajaturvallisuusviraston K9-tiimin kouluttajaksi ja on kouluttanut koiranohjaajia Islannissa, Portugalissa ja Frontexin kursseilla.

Vuodesta 2016 alkaen Ibolya on työskennellyt sekä EU:n rajaturvallisuusviraston K9-tiimin kouluttajana että yksityisellä sektorilla. Hän on kouluttanut erikoisetsintäkoiria YK:lle, Dubain poliisille ja Lähi-idässä sekä julkiselle että yksityiselle sektorille.

Ibolyalla on 8,5-vuotias saksanpaimenkoira, Axel. Se on paras ja kärsivällisin opettaja, joka hänellä on ollut. Se on myös antanut anteeksi virheet, joita Ibolya teki aikana, jolloin ei vielä nykyisestä koulutustavastaan tiennyt.

 

Juha Pasanen

Juha on työskennellyt Rajavartiolaitoksen koiratoiminnassa lähes 30 vuotta. Näistä 11 vuotta koiranohjaajana, 10 vuotta työyksikön koiraryhmän koulutusvastaavana ja 7 vuotta Raja- ja merivartiokoululla koiratoiminnan opettajana. Tehtäviin kuului koiranohjaajien opetus, koulutuksien suunnittelu ja kehittäminen, koulutustason testaukset, sekä koirien hankinta ja testaukset. Vuonna 2013 Juha sertifioitiin EU:n Rajaturvallisuusviraston K9- tiimin kouluttajaksi ja 2014 vanhemmaksi kouluttajaksi. 

Lisäksi hän on työskennellyt ja työskentelee räjähdekoirien kouluttajana ja konsulttina YK:lle työskenteleville turvallisuusalan yrityksille, sekä eri Euroopan maiden virkakunnille (poliisi, raja ja tulli) niin erikoisetsintä- kuin partiokoirien koulutuksissa.

 

Tero Väänänen

Terolla on yli 25 vuoden kokemus koirien kouluttamisesta Rajavartiolaitoksessa, jossa hän toimi myös kouluttajana koiranohjaajien kursseilla. Vuonna 2014 hänet sertifioitiin EU:n Rajaturvallisuusviraston K9-tiimin kouluttajaksi.

Viimeiset viisi vuotta hän on työskennellyt yksityisellä sektorilla eri puolilla maailmaa pääsääntöisesti erikoisetsintäkoirien parissa toimien konsulttina ja kouluttajana räjähdekoiraprojekteissa.

Terolla on nyt kasvamassa oma yhdeksän kuukauden ikäinen malinoisin pentu Holly.

 ERIKOISETSINTÄ-WEBINAARI

Kolme huippuammattilaista jakavat kokemuksiaan erikoisetsintäkoirien kouluttamisesta ja kouluttajan työstä!

La 19.9.2020 klo 10-15 

Hinta: 39,00€ (sis. alv %)

Osta tuote!
klarna

Opiskelu

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirjeemme

Yhteystiedot

Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy

Y-2102991-0


Mervi Niemi

 Mervi Niemen esittely

 050 375 5615

 mervi.niemi @ elainkoulutuskeskus.fiSocial

Asiakaspalvelut

 050 375 5615 (Mervi Niemi)

 asiakaspalvelu @ elainkoulutuskeskus.fiTALOUSHALLINTO

Tmi Tili-Tenhovalo,
Anne-Mari Tenhovalo

Hommaksenkuja 4 C,
02430 Masala

 044 996 7490, fax (09) 884 5287

 tilitenhovalo @ gmail.com

© Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy | ♡ with love & design by adovet oy