Logo

 

Tuloksellisen etsinnän edellytykset | Juha Pasanen

10.-11.4.2021

Eläinkoulutuskeskuksessa seminaariin koirakkopaikan lunastaneet pääsevät testaamaan etsintäkoiran ja ohjaajan yhteistyötä ja taitoja ainutlaatuisen pelikokemuksen kautta! 

Seminaari alkaa luennolla, jossa keskitytään niihin keskeisiin tekijöihin, joita etsintäkoiralta edellytetään, että se selvittää menestyksekkäästi ja tuloksellisesti vaativistakin etsinnöistä. Etsinnän vaativuuteen vaikuttavat esimerkiksi alueen koko, kätköjen määrä, aikarajoitukset, häiriöt tai ohjaajan ennakkotiedot alueesta/kätköistä ja niiden määrästä. Näiden tekijöiden yhteissumma on läsnä niin noseworkin ylemmissä luokissa, työtehtävissä kuin tosielämän etsintöjä simuloivassa DOGescape -pelissä.


Luennolla tarkastellaan seuraavia etsintäkoiran taitoja ja niiden kouluttamiseen liittyviä seikkoja:

  • Ilmaisun osalta tarkastellaan mm. sen selkeyttä ja virheettömyyttä (koira ei saa manipuloida kätköjä ja näin tehdä vahinkoa itselleen, eikä ympäristölle).
  • Järjestelmällinen etsintä on edellytys ajankäytön ja tehokkuuden suhteen, kun ohjaaja ei tiedä kuinka paljon alueilla on kätköjä.
  • Etsinnöissä voi tulla eteen tyhjiä alueita ja nekin tulee kouluttaa, että koiran motivaatio pysyy yllä tai toisaalta sen odotusarvot eivät johda virheilmaisuihin.
  • Etsintä tulee voida keskeyttää ja tauottaa eri syistä johtuen  ilman, että koiran työskentely ja yhteistyö kärsii.
  • Löytöjen/ilmaisujen epäsäännöllisen vahvistamisen edut: kannattaako koira palkita jokaisella kätköllä.  

 

KOIRAKKOPAIKAN lunastaneet

jatkavat luennon jälkeen käytännön harjoituksilla Juha Pasasen johdolla. Harjoituksissa keskitytään kunkin koirakon tarpeen mukaan luennolla esille tulleisiin näkökulmiin. Koirakoita otetaan vain neljä, joten kannattaa olla nopea! Paikat myydään ilmoittautumisjärjestykssä.

Sunnuntaina koirakko testaa taitojaan DOGescape pelissä oman tiiminsä kanssa. Peliin suositellaan 2 henkeä koiranohjaajan lisäksi = voit ottaa puolison/perheenjäsenet/kaverit mukaan!

Koirakon työskentelystä käydään lopuksi palautekeskustelu Juhan kanssa.  
 

DOGescape on tosielämän hajutyöskentelykokemus ja älynystyröitä kutkuttava pakopelielämys. Periaatteessa DOGescape on kuin tuttu roomescape -peli, mutta pelin etenemisen kannalta ratkaisevat vihjeet on löydettävissä koiran hajuaistia hyödyntämällä. Tiimin yhden jäsenen on siis oltava etsintäkoirakko ja koiran löytämien vihjeiden avulla tiimin muut jäsenet pääsevät ratkaisemaan pelin loogista päättelykykyä vaativia tehtäviä. Etsittävinä hajuina käytetään joko kongia tai noseworkin eukalyptysuutettaohjaajan valinnan mukaan.

DOGescape tarjoaa etsintäkoirakolle tosielämää simuloivan etsintäkokemuksen, jossa punnitaan koiran ja ohjaajan välinen yhteistyö, sekä koiranohjaajan etsintästrategiset taidot. Oman mausteensa tehtävään tuo myös aikapaine.

Seminaarissa pelataan peli OPERAATIO 27
 

OPERAATIO 27

Vaikeusaste: 3/5
Pelityyppi: laatikko- ja purkkirataetsintä

Kaupunkinne vesi- ja viemäriverkkoyhtiö on toiminut pitkään ja luotettavasti. Vesi tulee ja menee, kaikki siis toimii kuten kuuluukin. Olikin yllätys, kun tällaisesta paikasta otetaan yhteyttä ryhmänne, joka on erikoistunut selvittämään erilaisia huippusalaisia tehtäviä. Mitä niin salamyhkäistä vesilaitoksessa voi olla, että juuri teidän apuanne tarvitaan?

Perille päästyänne ymmärrätte, että nyt on tosi kyseessä. Katkeroitunut työntekijä uhkaa laskea putkistoon myrkkyä, joka sairastuttaisi suuren osan alueenne väestöstä.

Nyt vaaditaan taitoa ja näppäryyttä kaikilta tiiminne jäseniltä! Teillä on tasan tunti aikaa selvittää, mitä kemiallista myrkkyä vesijohtoveteen yritetään laskea ja ennen kaikkea pysäyttää ajastinjärjestelmän laukaisu…

 

Lue lisää DOGescapesta täältä: dogescape.fi
 

HUOM! Koirakkopaikan lunastaneet osallistuvat käytännön harjoituksiin, sekä peliin toimitilassamme (Karapellontie 4Cb).

 

AIKATAULU/Koirakkopaikan lunastaneet:

la 10.4.2021
klo 10-12 luento (kuunnellaan etänä)
klo 13.30-17.30 käytännön treenit

 

su 11.4.2021

DOGescape -peli + palautekeskustelu, kesto yhteensä 1,5 h ennalta sovittuna kellonaikana.

 

Yhteistyössä: Koirakkopaikka

Etsintäkoiraseminaari 10.-11.4.2021. 

Käytännön koulutusta, taitojen testaaminen ja palaute alan ammattilaiselta!

TÄYNNÄ!

Hinta: 175,00€ (sis. alv %)

Osta tuote!
klarna

Opiskelu

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirjeemme

Yhteystiedot

Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy

Y-2102991-0


Mervi Niemi

 Mervi Niemen esittely

 050 375 5615

 mervi.niemi @ elainkoulutuskeskus.fiSocial

Asiakaspalvelut

 050 375 5615 (Mervi Niemi)

 asiakaspalvelu @ elainkoulutuskeskus.fiTALOUSHALLINTO

Tmi Tili-Tenhovalo,
Anne-Mari Tenhovalo

Hommaksenkuja 4 C,
02430 Masala

 044 996 7490, fax (09) 884 5287

 tilitenhovalo @ gmail.com

© Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy | ♡ with love & design by adovet oy