Harjoitusavustajan kokonaispaketti

Kurssi tarjoaa teoreettisen ja käytännön osaamisen suojelu- ja voimankäyttökoiran koulutuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Opintokokonaisuus on jaettu kahteen osaan: perusosaan ja syventävään osaan. Osaamista voi hyödyntää laaja-alaisesti kaikkien eläinlajien ja käytösten kouluttamiseen, vaikka kurssilla keskitytäänkin eritoten tottelevaisuuden ja suojelun C-osan käytöksiin. Harjoitusavustajien opinto-ohjelmaan kuuluu lisäksi sellaisten tietojen ja taitojen lisääminen, joita tarvitaan koirien saalis- ja puolustuskäyttäytymisen muokkaamisessa turvallisesti ja koirien hyvinvointi huomioon ottaen.

Kun ostat perusosan ja syventävän osan samalla kertaa, saat kurssista 200 euron alennuksen.

1. Perusosa (12 op)

Opintojakson aikana osallistujat ottavat haltuun kouluttamisen teorian ja opettelevat soveltamaan sitä sekä pohjataitojen (esim. irrotus, luopuminen, leikkiminen ohjaajan kanssa, rauhoittuminen) että tottelevaisuuden ja C-osassa vaadittavien käytösten kouluttamiseen (esim. seuraaminen, haukkuminen, kiertäminen). Peruosan aikana harjoitellaan valmiudet harjoitusavustajan kanssa työskentelyyn. Kurssilla kuullaan myös lajia arvostelevan tuomarin puheenvuoro osa-alueiden arvosteluperusteista.

KOULUTUKSEN AIKATAULU 2022

19.-20.2. - teoria
19.-20.3. - käytäntö
2.-3.4. – teoria ja käytäntö
14.5. – käytäntö

Etäluennon päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Tila: Karapellontie 4 Cb, Espoo

2. Syventävä osa (13 op)

Opintojakson aikana koulutetaan C-osan käytöksiä harjoitusavustajien kanssa. Syventävä osa on käytäntöpainotteinen ja sen aikana kerrataan perusosan teoriaa osallistujien tarpeista käsin. Jakson aikana tarkastellaan myös koiran hyvinvoinnin osatekijöitä ja niiden vaikutusta koirien käyttäytymiseen.

KOULUTUKSEN AIKATAULU/2022

15.5. - teoria
4.-5.6. - käytäntö
18.6. - käytäntö
6.-7.8. - käytäntö
20.8. - käytäntö
17.-18.9. - käytäntö

15.-16.10. – loppukoe

Etäluentojen päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Tila: Karapellontie 4 Cb, Espoo + ulkokenttä pääkaupunkiseudulla (paikka ilmoitetaan myöhemmin)

Tutustu tarkemmin sisältöihin täältä.

Harjoitusavustajan kokonaispaketti (25 op)

Sisältää sekä perusosan että syventävän osan.

050 375 5615 (Mervi Niemi)