WEBINAARI

Parempaa tulosta ja hyvinvointia harraste- ja työkoirille

ti 7.9.2021 klo 18-20.30

Luennoijat: Juha Pasanen ja Mervi Niemi

Kun koulutamme koiraa, jonka motivaatio on kova ja joka tavoittelee kiihkeästi palkkiota, pitää tiettyjen perusasioiden olla kunnossa, jotta varsinainen koulutus – olipa se tottelevaisuutta, suojelun c-osa tai hajutyöskentelyä - etenee sujuvasti ja tehokkaasti, sekä koiran hyvinvoinnin huomioon ottaen. Näitä perusasioita ovat mm. yhteistyö koiran ja ohjaajan välillä, koiran halu ja kyky oppia, sekä ympäristöoppi ja sosiaalisuus.

Kouluttamista ei voi tarkastella vain tilannekohtaisesti jonkin käytöksen näpertämisenä, vaan koira tulee koulutustilanteeseen yksilönä, joka tuo mukanaan niin perimän, oppimishistorian kuin fyysisen ja psyykkisen senhetkisen tilansa. Jos hyvinvoinnin osatekijöissä on puutteita, heikentää se koulutuksen etenemistä ja laskee myös koiran käyttöikää.

Jotta koulutuksen tulos on optimaalinen tulee koko paketin - sekä perusasioiden että koiran kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin - olla kunnossa.

JUHA PASANEN tuo esille ja konkretisoi luennolla koulutuksen perusteita. Osallistujat saavat työkaluja sille, miten rakentaa hyvät pohjat kilpailu-/työkoirien kouluttamiseen lajista tai työtehtävästä riippumatta.

MERVI NIEMI puolestaan tarjoaa omassa osuudessaan työkaluja kilpailu-/työkoiran kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin arviointiin ja kehittämiseen.

Luento sopii kaikille harraste- ja työkoirien kouluttajille työtehtävästä ja lajista riippumatta.

Luento toteutetaan Zoomin välityksellä. Rajoitettu osallistujamäärä (90 henkeä).

Tutustu luennoijiin

JUHA PASANEN

Juha on työskennellyt Rajavartiolaitoksen koiratoiminnassa lähes 30 vuotta. Näistä 11 vuotta koiranohjaajana, 10 vuotta työyksikön koiraryhmän koulutusvastaavana ja 7 vuotta Raja- ja merivartiokoululla koiratoiminnan opettajana. Tehtäviin kuului koiranohjaajien opetus, koulutuksien suunnittelu ja kehittäminen, koulutustason testaukset, sekä koirien hankinta ja testaukset. Vuonna 2013 Juha sertifioitiin EU:n Rajaturvallisuusviraston K9- tiimin kouluttajaksi ja 2014 vanhemmaksi kouluttajaksi.

Lisäksi hän on työskennellyt ja työskentelee räjähdekoirien kouluttajana ja konsulttina YK:lle työskenteleville turvallisuusalan yrityksille, sekä eri Euroopan maiden virkakunnille (poliisi, raja ja tulli) niin erikoisetsintä- kuin partiokoirien koulutuksissa.

MERVI NIEMI

Mervi on erikoisammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja, joka on toiminut eläinalan yrittäjänä 15 vuotta kouluttaen ja opettaen nykyisiä ja tulevia eläintenkouluttajia. Omia koiria hän on kouluttanut palveluskoiralajeihin (sekä kansalliset lajit että suojelu), sekä noseworkiin. Opetustyön ohella Mervi valmentaa tällä hetkellä lähinnä noseworkiin tähtääviä ja jo lajissa kilpailevia koirakoita.

Parempaa tulosta ja hyvinvointia harraste- ja työkoirille

Juha Pasanen ja Mervi Niemi

ti 7.9.2021 klo 18-20.30

050 375 5615 (Mervi Niemi)