Logo


OPPIMISPSYKOLOGIAN PERUSTEET - TEEMANA KOIRANPENTU (2 OP)


Kymmenen viikkoa kestävällä verkkokurssilla käsitellään koiranpennun (2-6 kk) ja sen perheen yhteiselon kannalta tärkeitä asioita. Tavoitteena on rakentaa vankka pohja tulevalle, jopa 10-14 vuotta kestävälle yhteiselolle ja potkaista käyntiin ensimmäisten, tärkeiden asioiden harjoittelu ohjatusti.

Kurssilla tutustutaan positiivisen vahvistamisen periaatteisiin, joista keskeisin on käytösten vahvistaminen ruoalla, vapaudella tai millä tahansa sellaisella asialla, jota koiranpentu tavoittelee. Myös pennun oma, aktiivinen ajattelu ja toiminta ovat tällaisessa koulutuksessa keskeisessä asemassa. Positiivisen vahvistamisen perusasioita sovelletaan kurssilla neljälle osa-alueelle:
 

  1. Koiranpennun perustaidot koulutuksen pohjalla. Tässä osiossa tutustutaan vahvisteisiin ja oikea-aikaiseen palkitsemiseen, sekä luopumiseen elämäntapana. Myös leikkiminen ja lelusta irrottaminen ovat tärkeitä, kurssilla tarkasteltavia pohjataitoja.

  2. Peruskäytösten kouluttaminen. Tässä osiossa opetellaan pilkkomaan käytöksiä ja etenemään koulutuksessa optimaalisessa tahdissa. Osiossa koulutetaan kolme tulevaisuuden kannalta tärkeää käytöstä: katsekontakti, istuminen ja luoksetulo.
     
  3. Hoitotoimenpiteet. Tässä osiossa tarkastellaan sitä, miten opetetaan pennulle mahdollisimman miellyttävä ja stressitön suhtautuminen perushoitotoimenpiteisiin, kuten  kynsien leikkaamiseen, harjaamiseen, korvien ja hampaiden tarkastamiseen.
     
  4. Virikkeellistäminen. Tässä osiossa mietitään miten virikkeellistämisen avulla ennaltaehkäistään ongelmakäytöksiä ja miten suhtaudutaan, kun pentu tekee koiramaisia asioita, kuten roikkuu lahkeissa, kaivaa pihan täyteen kuoppia tai haukkuu.

 

Kurssin aikana osallistujat saavat kattavat perustiedot koiran oppimisen lainalaisuuksista ja perustaidot kouluttamisen perusteista. Käytännön kouluttamisen ohella käsitellään oppimispsykologian peruskäsitteitä, kuten vahvisteisiin ja rankaisuihin liittyvät asioita (laatu, ajoitus), erilaiset toiminnan aikaansaamisen keinot, häiriöille siedättämiseen ja yleistämiseen liittyvät seikat, ehdollistumisen eri muodot, sekä vihjeen liittäminen.


Kurssi pitää sisällään kattavan kirjallisen oppimateriaalin, videoluentoja ja havainnollistavia videoesimerkkejä. Henkilökohtaista ohjausta on kolme kertaa viikossa.

Kurssi alkaa 1.8. ja sen laajuus on 2 op, mikä tarkoittaa noin 54 tunnin kokonaistyömäärä tasaisesti koko kurssiajalle jakautuen.

Kurssi sopii kaikille, joille on juuri tullut pieni, 7 viikkoa vanha koiranpentu tai niille, joiden pentu on korkeintaan kuusi (6) kuukautta vanha kurssin alkaessa. Kurssin voi myös aloittaa ennen pennun tuloa, jos pentu tulossa kesäkuun alkupuolella.OPPIMISPSYKOLOGIAN PERUSTEET - TEEMANA KOIRANPENTU (2 op)

Käytännön koulutuksen ohella kouluttamisen perusteita pentumaisesta näkökulmasta! Varmista hyvä startti sinun ja koirasi yhteiselolle.

Hinta: 150,00€ (sis. alv 24%)

Osta tuote!
klarna

Opiskelu

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirjeemme

Yhteystiedot

Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy

Y-2102991-0


Mervi Niemi

 Mervi Niemen esittely

 050 375 5615

 mervi.niemi @ elainkoulutuskeskus.fiSocial

Asiakaspalvelut

 010 421 8100 arkisin kello 9-16

(8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min, sis. alv 24 %)

 asiakaspalvelu @ elainkoulutuskeskus.fiTALOUSHALLINTO

Tmi Tili-Tenhovalo,
Anne-Mari Tenhovalo

Hommaksenkuja 4 C,
02430 Masala

 044 996 7490, fax (09) 884 5287

 tilitenhovalo @ gmail.com

© Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy | ♡ with love & design by adovet oy