Miiran ja Mervin metkut – kesänose 24

Ajakohta: 13.-14.7.2024
Paikka: Vahijärven nuorisoseuran talo, Askola

Kesäharjoittelun piristysruiske on viikonlopun mittainen nosework-leiri, jossa opetellaan laadukkaan harjoittelun aakkosia. Teoria ja käytäntö vuorottelevat harjoituksissa esille tulleiden näkökulmien ja haasteiden kautta. Päiviin on varattu aikaa tietenkin itse harjoitteluun, mutta myös harjoitusten suunnittelulle ja analysoinnille, sekä erilaisille kysymyksille.

Kouluttajien osaaminen ja kokemus mahdollistavat teoriakeskustelut niin kouluttamisesta, nose-koirien hyvinvoinnista, säännöistä kuin hajujen käyttäytymisestä.

Kaksi ryhmää työskentelee yhtä aikaa ja ryhmät työskentelevät vuorotellen Miiran ja Mervin kanssa. Koirakoita otetaan 12 ja ne jaetaan aamu- ja iltapäiväryhmiin koulutustason mukaan. Leiri sopii kaiken tasoisille koirakoille.

Halutessaan osallistujat saavat jäädä seuraamaan koulutuksia koko päiväksi. Hintaan kuuluu kahvi/tee.

Loistavat puitteet etsinnöille tarjoaa Vahijärven nuorisoseuran talo, Askola (Hänninmäentie 114).

Aamupäiväryhmä: klo 10-13
Iltapäiväryhmä: klo 14-17

Early birds huom!

Kun ilmoittaudut 30.4. mennessä koirakkopaikalle, varmistat koirasi treenimotivaation, sillä early birdit saavat leirin aluksi melkein 1 kg koiranmakkaraa! Eikä mitä tahansa maggaraa, vaan kiinteitä Wurstin ankka-, kalkkuna-, kani tai lammasmakkaroita 2 kpl á 400 g.

Hinta:
Koirakkopaikka 165 €
Kuuntelupaikka 2 pv 75 €
Kuuntelupaikka 1 pv 50 €

Tutustu kouluttajiin

MIIRA HELLSTEN

Heiluva Häntä koira- ja kissakoulun perustaja Miira Hellsten (os. Rauhamäki) on eläintenkouluttajan ammattitutkinnon (AT, Amiedu) suorittanut päätoiminen eläintenkouluttaja (vuodesta 2007 lähtien), nosework-lajin ylituomari ja Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen.

Noseworkin osalta Miira pitää yksityistreenejä ja vetää kausiryhmiä, sekä on reissannut ympäri Suomea luennoimassa ja kouluttamassa tilauksesta. Viimeaikainen yhteistyö kouluttaja Tero Väänäsen kanssa on ollut hänelle isona mentorointiapuna. Hän vastaa myös Heiluvan Hännän luennoista (kuten Koiran elekieli).

Miiran eläinkoulutusaiheisia opintoja muun muassa:

• Eläintenhoitajan ammattitutkinto erikoistumisala Eläintenkouluttaja Amiedu 2012 opettajana mm. Steve White (2010), Sophia Yin (2011), Tommy Wiren ja Tuire Kaimio, näyttötyö eläintenkouluttamisesta tehty keväällä 2012.

• Erikoisammattitutkinnon opintojen suorittaminen 2019-2021 (näyttötyö kesken käsivamman pahenemisen vuoksi)

• Kennelliiton järjestämä nosework-lajin ylituomarikoulutus vuonna 2019 ja vuonna 2016 NWF:n järjestämä nosework-lajin kouluttajakoulutus.

• Ruotsissa kesällä 2017 Nose Work Instructor Camp, kuusipäiväinen kouluttajakoulutus

• koulutusviikonloput Vainuvoimalla (kaksi eri leiriä keväällä 2018, kouluttajana mm. ruotsalainen nosework -tuomari Michael Hedman), Tero Väänäsen yksityiskoulutukset ja seminaaripäivät Heiluvassa Hännässä, hajuerotteluopinnot muun muassa Esa Viitalan leireillä, Ilkka Hormilan ja Juha Pasasen luennoilla, Haureka -erikoisetsintäkoirien seminaarissa (2018), Simon Prinnsin luennoilla ja Suomen eläinkoulutuskeskuksen opeissa.

• Miira on treenannut omien koirien kanssa eri kouluttajien opeissa kuten Tero Väänänen, Karita Häkkinen, Elli Kinnunen, Liisa Pennanen ja Noora Tihtonen.

• Miira on käynyt nosework-kokeissa kahdella koiralla ykkös- ja kakkosluokassa niin Suomessa kuin Ruotsissakin ja Miiran bordercollie nousi ylimpään kolmosluokkaan asti, mutta jäi sairaseläkkeelle vuonna 2020 tassuvaivan takia kuten parsonrusseli-kaverikoiransakin. Vuonna 2023 Miira käy nosework-kokeissa aussie-Mahlan kanssa kakkosluokan KEK-kokeissa ja uudelleensijoitettuna Miiralle tulleen parsonrussellinterrieri Pihtan kanssa ykkösluokan KEK-kokeissa.

• Miira harrastaa myös kissojensa (kaikki olleet ns rescuekissoja eli uudelleensijoitettuja) noseworkia.

MERVI NIEMI

Nosework on Merville erittäin tuttu laji: hän oli tuomassa lajia maahan ja toimi Nose Work Finland Ry:n puheenjohtajana sen kaksi ensimmäistä vuotta 2015-2016. Hän on kouluttanut lajia vuodesta 2014  saakka sekä omille koirilleen että asiakkaille. Tällä hetkellä kolmas oma nose-koira koulutuksen alla ja asiakkaita Mervillä käy tällä hetkellä säännöllisessä treenissä erilaisin tavoittein noin 80. Tässä joukossa on kaikissa koeluokissa kilpailevia ja aktivointi edellä harrastavia, ja rotukirjokin on laidasta laitaan. Työkalupakista löytyy osaamista monenlaisiin tilanteisiin, koiriin ja ihmisiin.

Mervi suoritti vuonna 2011 eläintenhoitajan ammattitutkinnon, osaamisalana eläintenkouluttaja. Eläintenhoidon erikoisammattitutkinnon pakollisen ja valinnaiset osat hän suoritti 2021-2022. Näitä olivat: "Eläinten ongelmakäytöksen hoito ja käytösneuvonta" ja "Työ- ja kilpailueläinten kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen".  Erikoisammattitutkinnon opinnoissa Mervi keskittyi hajutyöskentelyn kouluttamiseen. Hän tarjoaa valmennettavilleen kokonaisvaltaisen osaamisen lajivalmennukseen, koiran hyvinvoinnin varmistamiseen ja mahdollisten arjen haasteiden selättämiseen.

NOSEWORK-LEIRI

Miiran ja Mervin metkut
- kesänose 24

13.-14.7.2024