Logo

 

KORVAT KATEISSA? STRESSIÄ ILMASSA?

Tieteen tarjoamia ratkaisuja suoritusvarmuuden haasteisiin


Luennoija: FM, käyttäytymisanalyysin asiantuntija Jari Parkkisenniemi

Ajankohta: 22.10.2023 klo 10-16

 

Kaikki koiranohjaajat ovat varmasti löytäneet itsensä jostain seuraavasta tilanteesta:  

  1. Koira ei tee pyydettyä käyttäytymistä lainkaan.
  2. Koira tekee pyydetyn käyttäytymisen sinne päin.
  3. Koira tekee a tai b ja lisäksi ääntelee ja/tai on levoton.


Käyttäytymisen peruslainalaisuuksista löytyy vastaukset moneen ongelmaan, jotka tyypillisesti liittyvät vihjeiden lisäämiseen ja saattamiseen vaikutehallintaan (ärsykekontrolliin). Lokakuussa järjestettävässä, runsaasti käytännön kouluttamista sisältävässä workshopissa tarkastellaan sitä, millä tavoin vihjeistä muodostuu merkityksellisiä koirille ja miksi koirat eivät toteuta käyttäytymistä samalla tavalla vaikka käytetty vihje olisikin sama. Edelleen tarkastellaan sitä, miksi koira kiihtyy tiettyjä vihjeitä kuullessaan tai tietyissä paikoissa. Käymme läpi näitä ilmiöitä, sekä havainnoimme erilaisia tapoja hyödyntää tieteellisistä tutkimuksista johdettuja keinoja vihjeiden liittämiseen käyttäytymiseen, sekä mahdollisten ongelmien välttämiseen koulutuksessa workshopiin osallistuvien koirakoiden yksilöllisiin toiveisiin ja haasteisiin peilaten.

Sekä koirakko- että kuuntelupaikan lunastaneet voivat vaikuttaa workshopin sisältöön lähettämällä ennakkoon kysymyksiä liittyen vihjeiden liittämiseen, vaikutehallintaan ja niihin vaikuttavista tekijöistä kouluttamisessa.

Workshop sopii eritoten harraste- ja työkoirien kouluttajille, joilla on tavoitteena suoritusvarma koira, jonka käyttäytyminen on koe- ja työtilanteissa hyvin hallinnassa.

Luennolle otetaan 6 koirakkoa ja 20 kuuntelijaa.

 

Luennoijasta

Jari Parkkisenniemi on FM ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija. Hän perustaa koulutusajatuksena teorian ja käytännön kouluttamisen tehokkaaseen vuorovaikutukseen parhaan lopputuloksen saamiseksi eläimen hyvinvointi huomioiden. Hän on kerännyt tietotaitonsa koulutuksensa ja tutkimustiedon lisäksi kouluttamalla useita eri eläinlajeja ja kouluttautumalla käyttäytymisanalyysin saralla sekä opiskelemalla eläintenkouluttamista mm. Yhdysvalloissa. Nykyään hän on yksi pääopettajista Tampereen yliopiston käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläintenkouluttajakoulutuksessa, opettaa eläinten oppimista ja kouluttamista oppilaitosten EAT-opinnoissa sekä pitää luentoja ja koulutuksia niin harrastajille kuin eläinten kanssa työskenteleville. Päivätyönään hän konsultoi organisaatioita johtamisessa ja kehittämisessä hyödyntäen käyttäytymistieteitä ja -ekonomiaa.KORVAT KATEISSA? STRESSIÄ ILMASSA?
Tieteen tarjoamia ratkaisuja suoritusvarmuuden haasteisiin

22.10.2023 klo 10-16
Jari Parkkisenniemi,
FM ja käyttäytymisanalyysin asiantuntija

Hinta: 90,00€ (sis. alv 24%)

Osta tuote!
klarna

Opiskelu

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirjeemme

Yhteystiedot

Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy

Y-2102991-0


Mervi Niemi

 Mervi Niemen esittely

 050 375 5615

 mervi.niemi @ elainkoulutuskeskus.fiSocial

Asiakaspalvelut

 050 375 5615 (Mervi Niemi)

 asiakaspalvelu @ elainkoulutuskeskus.fiTALOUSHALLINTO

Tmi Tili-Tenhovalo,
Anne-Mari Tenhovalo

Hommaksenkuja 4 C,
02430 Masala

 044 996 7490, fax (09) 884 5287

 tilitenhovalo @ gmail.com

© Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy | ♡ with love & design by adovet oy