Logo

Tottelevaisuuden perustaidot

Kurssi on suunnattu koirakoille, jotka jo harrastavat tai joiden tavoitteena on harrastaa palveluskoiralajeja, tokoa tai rally-tokoa. Kurssille otetaan vain kolme koirakkoa. Kurssi sopii kaiken ikäisille koirille, myös pennuille.

Perustaidot on hyvä opetella ja opettaa koiralle hyvin varhaisessa vaiheessa, jotta kouluttaminen etenisi sujuvasti ja nousujohteisesti. Jos tottelevaisuusliikkeissä on pulmia, ongelmia löytyy usein puutteellisista perustaidoistakin. 

Kurssilla paneudutaan tottelevaisuuden perustaitojen rakentamiseen ja ylläpitämiseen. Näitä ovat

  1. Leikkiminen ja kommunikointi ohjaajan kanssa.  Koiran pitää haluta olla ohjaajan kanssa, kokea yhdessä tekeminen turvalliseksi ja kannattavaksi. Kurssilla etsitään ja testataan erilaisia vahvisteita.
  2. Luopuminen. Jotta kouluttaminen on tehokasta, koiran tulee keskittyä ohjaajaan, vaikka vahviste on esillä. Kurssilla harjoitellaan keskittymistä, kun makupala/pallo/patukka/purutyyny on ohjaajan ja myöhemmin avustajan kädessä tai maassa.  
  3. Irrotus. Irrotuksen pitää olla sujuva: sen pitää onnistua erilaisista kohteista korkeassakin viretilassa ja etäällä ohjaajasta. Lisäksi sen on oltava koiran mielestä positiivinen asia.  
  4. Oppimaan oppimisen taidot. Koiran pitää itse sekä uskaltaa että osata käyttää aivojaan, päätellä ja keksiä itse mikä on kannattavaa ja mikä ei. 

Nämä harjoitukset toteutetaan kolmen kerran kurssilla sekä itsenäisinä harjoituksina että tottelevaisuusliikkeiden tai temppujen kautta kunkin koirakon tavoitteen ja tilanteen mukaisesti.Yleisimpiä kurssilla työstettyjä asioita ovat olleet luopuminen ja irrotus. Tottelevaisuusliikkeistä on yleisimmin työstetty seuraamista ja paikallaoloa.

Aika: joka toinen maanantai klo 20-21, 3.6.2019. alkaen (3. ja 10. ja 17.6.)

Kouluttaja: Mervi Niemi, eläintenkouluttaja (AT)

Tila: Karapellontie 4 Cb, EspooTOTTELEVAISUUDEN PERUSTAIDOT

Kurssi on suunnattu koirakoille, joiden tavoitteena on harrastaa palveluskoiralajeja, tokoa tai rally-tokoa. Sopii myös pennuille.

Hinta: 95,00€ (sis. alv %)

Osta tuote!
klarna

Opiskelu

Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirjeemme

Yhteystiedot

Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy

Y-2102991-0


Mervi Niemi

 Mervi Niemen esittely

 050 375 5615

 mervi.niemi @ elainkoulutuskeskus.fiSocial

Asiakaspalvelut

 050 375 5615 (Mervi Niemi)

 asiakaspalvelu @ elainkoulutuskeskus.fiTALOUSHALLINTO

Tmi Tili-Tenhovalo,
Anne-Mari Tenhovalo

Hommaksenkuja 4 C,
02430 Masala

 044 996 7490, fax (09) 884 5287

 tilitenhovalo @ gmail.com

© Suomen Eläinkoulutuskeskus Oy | ♡ with love & design by adovet oy