Nose Work B = sujuvuutta etsintään (4.4. alkaen) - TÄYNNÄ

Nose Work B = sujuvuutta etsintään (4.4. alkaen) - TÄYNNÄ


Ennakkovaatimukset: Nose Work A tiedot ja taidot.

Nose Workin B-kurssi on suunnattu koirille, jotka osaavat etsiä eukalyptusta helpoista kätköistä sisätila- ja laatikkoetsinnöissä. Tämän neljän (4) kerran kurssin jälkeen koirat osaavat:

1. Etsiä vaikeampia ja pidempiä etsintöjä  laatikko- ja sisätilaetsinnöissä (Kurssin A käytöksiä ja etsintöjä haetaan vahvemmiksi ja sujuvimmiksi). Etsintöjä laajennetaan myös ulos.
2. Suorittaa tulevan ilmaisukäytöksen sujuvaksi irrallaan etsintäketjusta (edellyttää myös harjoittelua kotona).
3. Liitetään ilmaisua etsintäketjuun.

Nose Workin B-kurssi on suunnattu koiranohjaajille, joilla on jo hieman kokemusta laatikko- ja sisätilaetsintöjen suunnittelusta, mutta kaipaavat lisää kokemusta ja lisätietoja hajujen käyttäytymisestä. Tavoitteena on, että neljän (4) kerran kurssin aikana koiranohjaaja oppii:
1. Ymmärtämään olosuhteiden vaikutuksen hajujen käyttäytymiselle; sekä ymmärtää mitä hajua koiralle faktisesti kouluttaa ja osaa välttää hajuyhdistelmien kouluttamista.
2. Osaa suunnitella vaikeampia kätköjä ja etsintätehtäviä laatikoilla, sisätiloissa ja ulkona
3. Ymmärtää teoriassa miten ilmaisu liitetään etsintäketjuun ja miksi ilmaisukäytöstä tulee kouluttaa irrallaan etsintätehtävistä.

Kurssi toteutetaan ns. "kaksareina" eli koulutustilassa on kaksi koiraa yhtä aikaa 30 minuutin ajan. Kaksarien aikana kurssin vetäjä pystyy jakamaan huomion todella tehokkaasti  koirakoille ja osallistujien odotusajat/tauot jäävät lyhyiksi. Hajutyöskentely ja uuden oppiminen on koirille raskasta ja tehokas oppiminen vaatii taukoja. Kaksarien aikana toinen koirakoista lepää ja toinen työskentelee. Vähäinen koiramäärä, sekä suuri ja rauhallinen koulutustila sallivat myös häiriöherkkien koirien osallistumisen. 

Kurssi pitää sisällään myös oheismateriaalia hajujen käyttäytymisestä ja ilmaisun kouluttamisesta.

Aika: tiistaisin klo 19-21 välillä, aika ilmoitetaan tarkemmin kurssikirjeessä  (4.4.; 11.4.; 18.4. ja 25.4.)

Kaksi koirakkoa työskentelee vuorotellen puolen tunnin ajan. Osallistujat voivat halutessaan seurata muiden parien työskentelyä ja se on suositeltavaakin. Toisten parin työskentelyä seurattaessa koirat odottavat autossa tai omassa häkissä, jos odottaminen häkissä on niille opetettu. Kouluttajat
Mervi Niemi, eläintenkouluttaja (AT)
Laura Tuominen, eläintenkouluttaja (AT)

Tila: Tassutin -halli, Veikkola (Teollisuustie 7, halli 1 - ks. sijainti tästä)Hinta: 110,00 € (sis. alv 24%)

  Osta tuote