Mervi Niemi

koulutussuunnittelija, eläintenkouluttaja (AT)

p. 050 375 5615
etunimi.sukunimi@elainkoulutuskeskus.fi

 

Eläinten kouluttamisen saralla parhaita kouluttajia ovat olleet eläimet, joita olen elämäni aikana kohdannut. Erityisen kiinnostukseni kohteena ovat koirat ja hevoset, vaikka kokemusta muidenkin eläinlajien kouluttamisesta on.

Tietoa ja osaamista olen ehtinyt 20 harrastusvuoden aikana ehtinyt hakea lukuisilta yksittäisiltä luennoilta, sekä koulutustekniikan kursseilta eli ns. kanakursseilta. 

Koiraurheilulajeista osaamiseni keskittyy IPO:n ja hajutyöskentelyn kouluttamiseen. Käsitykseni hajutyöskentelyn kouluttamisesta nojaa mm. HundCampukselta Ruotsista saamaani tietoon ja siihen perustuviin hyviin kokemuksiin. Oppia on tullut ammennettua myös monista alan ammattilaisten erikoistsintäseminaareista (mm. Ilkka Hormila, Esa K. Viitala, Adee Schoon, Ruud Haak, Paola Prada). Koska haluan saavuttaa kokonaisvaltaisen ymmärryksen koirasta eläimenä, olen suorittanut Amiedulla koirahierojaopinnot, sekä pyrkinyt perehtymään myös ruokintaan ja valmennusfysiologiaan.

Hevosta olen opiskellut oman hevosen kanssa lähinnä Tuire Kaimion ja Sanni Bachmannin (Ratsastusakatemia) kursseja käyden.

Ammatillisen osaamiseni perustan muodostaa aikuiskasvatustieteen opinnot; kasvatustieteiden kandidaattina olen saanut pedagogiset valmiudet sekä suunnitella kursseja että opettaa. Vaikka olenkin "vain" kandi, olen tehnyt pro gradu -tutkielman organisaatioiden kehittämisestä arvosanalla eximia.

Ammatillisen koulutuksen puolella olen kehittänyt asiantuntijuuttani suorittamalla Amiedussa vuonna 2011 eläintenhoitajan ammattitutkinnon, osaamisalana eläintenkouluttaja. Näyttötutkintomestarin koulutusohjelman suoritin Haaga-Heliassa 2009, ja olen siis näyttötutkintomestari. Koulutus antoi pätevyyden näyttötutkintojen kehittämiseen, järjestämiseen ja ammattitaidon arviointiin ja toiminkin näyttötutkintojen arvioijana lähinnä pääkaupunkiseudulla.

Yhdistystoimintakaan ei ole vierasta; olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen, sekä toimin Nose Work Finland ry:n puheenjohtajana  sen kaksi ensimmäistä toimintavuotta 2015 ja 2016.

Henkilökohtainen blogini löytyy täältä.